Corendon

Rondreis door het westen van Amerika per dag

De rondreis door het westen van Amerika, verdeeld over 21 dagen. Hieronder staat een korte samenvatting van de vakantie per dag.

Dag 1: aankomst in San Francisco

De rondreis West-Amerika begint met de heenreis naar de Verenigde Staten. De vlucht van Amsterdam naar San Francisco duurt 11 uur en gaat 9 uur terug in de tijd.

Dag 01: aankomst in San Francisco

Dag 2: Alcatraz, Fishermans Wharf, Golden Gate Bridge in San Francisco

Bezoek de Alcatraz gevangenis op het eiland, maak foto's bij de Golden Gate Bridge en wandel langs de Fishermans Wharf in San-Francisco.

Dag 02: Alcatraz, Fishermans Wharf en Golden Gate Bridge in San Francisco

Dag 3: Yosemite Park (deel 1)

Huurauto ophalen en de nationale parkenpas kopen. Uitzichtpunten Washburn Point en Glacier Point in het Yosemite Park bekijken.

Dag 03: Yosemite Park (deel 1)

Dag 4: Yosemite Park (deel 2)

In het Yosemite Park de watervallen Bridalveil Fall, Lower Yosemite Fall en de Vernal Fall bekijken. Wandel ook naar Mirror Lake.

Dag 04: Yosemite Park (deel 2)

Dag 5: Yosemite Park (deel 3) via de Tioga Road

Via Tioga Road door Yosemite Park: Tuolumne Grove (hoge bomen), Olmsted Point (uitzichtpunt), Tenaya Lake (meer) en Tufa's in Mono Lake.

Dag 05: Yosemite Park (deel 3) via de Tioga Road

Dag 6: Beatty in de woestijn

Convict Lake is een helder meer tussen bergen. Het dorp Beatty in de woestijn, met spookstad Rhyolite en het Goldwell Open Air Museum.

Dag 06: Beatty in de woestijn

Dag 7: Death Valley en Las Vegas

Bezoek aan Death Valley met Devils Golf Course, Badwater Basin, Zabriskie Point en Dante's View. Las Vegas vanuit de woestijn binnenrijden.

Dag 07: Death Valley en Las Vegas

Dag 8: Las Vegas

Op de foto met het fabulous Welcome to Las Vegas-bord, gokken in de wereldberoemde casino's en entertainment in Downtown Las Vegas.

Dag 08: Las Vegas

Dag 9: Zion National Park (zuid)

Zion National Park bij Springdale (zuid) bezoeken, met Court of the Patriarchs, Weeping Rock, Big Bend en de Temple of Sinawava.

Dag 09: Zion National Park (zuid)

Dag 10: Zion National Park (noord)

Zion National Park (noord) met Kolob Canyons, en het amfitheater Cedar Breaks National Monument, Bristlecone piles en hoodoos bekijken.

Dag 10: Zion National Park (noord)

Dag 11: Bryce Canyon

Bryce Canyon scenic drive met Rainbow Point, Natural Bridge en Farview Point. Bryce Canyon amfitheater wandelroute Queen's/Navajo Combi.

Dag 11: Bryce Canyon

Dag 12: Page - Lake Powell en Antelope Canyon

De Glen Canyon Dam bij de stad Page die tegengehouden wordt door het meer Lake Powell. De Lower Antelope Canyon tour door prachtige kloven.

Dag 12: Page - Lake Powell en Antelope Canyon

Dag 13: Horseshoe Bend en Grand Canyon (deel 1)

Colorado Rivier maakt een bocht van 270 graden bij de kloof Horseshoe Bend. Uitzichtpunten langs de Grand Canyon Desert View Drive bekijken.

Dag 13: Horseshoe Bend en Grand Canyon (deel 1)

Dag 14: helikoptervlucht Grand Canyon (deel 2)

Helikoptervlucht over de Grand Canyon. Met gratis shuttlebussen uitzichtpunten langs de Grand Canyon Hermits Rest route bekijken.

Dag 14: helikoptervlucht Grand Canyon (deel 2)

Dag 15: Route 66

De highway Route 66 rijden en op de foto met het Route 66-logo. Ook de historische dorpjes Seligman en Hackberry bezoeken langs de route.

Dag 15: Route 66

Dag 16: Los Angeles

In de stad Los Angeles de letters van het Hollywood Sign fotograferen, over de Walk of Fame lopen en het Chinese Theater bekijken.

Dag 16: Los Angeles

Dag 17: Universal Studios Hollywood

De Universal Studios Hollywood in Los Angeles bezoeken, met de Studio Tour en de attracties Jurassic World, The Simpsons en Harry Potter.

Dag 17: Universal Studios Hollywood

Dag 18: Solvang, Morro Bay, San Simeon

Op de route langs de westkust van Amerika langs de Deense stad Solvang, de Morro Rock in Morro Bay en de zeeolifanten in San Simeon.

Dag 18: Solvang, Morro Bay, San Simeon

Dag 19: McWay Waterfall, Big Sur en Santa Cruz

Op de route langs de westkust van Amerika langs het paradijs McWay Waterfall, het dorpje Big Sur en de stad Santa Cruz aan de zee.

Dag 19: McWay Waterfall, Big Sur en Santa Cruz

Dag 20: Santa Cruz

Santa Cruz Beach Boardwalk boulevard met achtbanen en een wildwaterbaan. Santa Cruz Downtown met restaurants en barretjes bezoeken.

Dag 20: Santa Cruz

Dag 21: terug naar Nederland

Huurauto op tijd inleveren. De terugvlucht van San-Francisco naar Amsterdam duurt 9:45 uur en de tijd gaat 9 uur vooruit.

Dag 21: terug naar Nederland

Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Rondreis West-Amerika beschreven per dag'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

21 dagen lang rondrijden door de Verenigde Staten. Dit is de prachtige route langs de westkust van Amerika, samengevat per dag.


Over de auteur van 'Rondreis West-Amerika beschreven per dag'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.