Suntip

Dag 6: Beatty in de woestijn

De weg van Mammoth Lakes naar Las Vegas leidt ons langs Beatty. Beatty is een tussenstop tijdens de reis door west Amerika, omdat de autorit anders te lang duurt.

We hebben ervoor gekozen om de snelste route naar Beatty te rijden, dus boven Death Valley langs. Morgen rijden we dóór Death Valley naar Las Vegas.

Convict Lake

Convict Lake is een prachtig helder meer tussen de bergen. Het ligt op ongeveer een kilometer van de snelweg, een kwartiertje buiten Mammoth Lakes.

Convict Lake
Convict Lake

Bishop

Bishop is de volgende noemenswaardige plaats op de route.

Dit is een relatief grote stad met veel winkels en restaurants.

Begin van de woestijn

Vlak voor het dorp Big Pine slaan we linksaf en gaan we een dunbevolkt gebied in.

Kronkelige bergwegen worden afgewisseld met kilometers lange rechte wegen door een droog landschap.

Alhoewel dit niet Death Valley is, merk je wel dat je er vlak bovenlangs rijdt. Op deze eenzame route is het erg warm.

Lange weg door de woestijn
Lange weg door de woestijn

Beatty - the gateway to Death Valley

De weg richting Beatty is één stuk rechtuit door een dorre omgeving, met hier en daar zo'n typisch Amerikaanse stacaravan in the middle of nowhere.

Beatty daarentegen is een groot dorp dat alles te bieden heeft. Er is bijvoorbeeld een tankstation en een subway. Het stadje wordt 'the gateway to Death Valley' genoemd.

Beatty is een groot maar enigszins verouderd dorp. Er is een plaatselijk museum, maar het hele dorp lijkt wel op een oud museum.

Rhyolite - spookstad

Een kwartiertje buiten 'the gateway to Death Valley' ligt een verlaten goudzoekers dorpje. Eigenlijk is Rhyolite niet meer dan een paar vervallen huizen met een authentieke saloon.

Rhyolite - spookstad
Rhyolite - spookstad

Goldwell Open Air Museum

Het Goldwell Open Air Museum ligt in Rhyolite en ziet er evenzo verlaten uit.

Er staan een aantal moderne witte beelden van een Belgische kunstenaar die het Laatste Avondmaal uitbeelden. Ook staan er poppen van het Speeltheater Holland uit Nederland.

Goldwell Open Air Museum
Goldwell Open Air Museum

Hotel - Death Valley Inn in Beatty

Ons hotel, Death Valley Inn in Beatty, is voor zover wij kunnen zien het meest luxe hotel in het dorp. Alles is modern ingericht en er is een zwembad.

Death Valley Inn in Beatty
Death Valley Inn in Beatty

Route

Van Mammoth Lakes naar Beatty
Van Mammoth Lakes naar Beatty

 

« dag 5 | dag 7 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Convict Lake en het dorp Beatty'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Convict Lake is een helder meer tussen bergen. Het dorp Beatty in de woestijn, met spookstad Rhyolite en het Goldwell Open Air Museum.


Over de auteur van 'Convict Lake en het dorp Beatty'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.