CheapTickets

Dag 10: Zion National Park (noord)

Gisteren hebben we het zuidelijke deel van Zion National Park gezien, vandaag bekijken we het noordelijke deel.

We hebben ervoor gekozen om boven het Zion National Park langs te rijden naar Panguitch, zodat we langs Cedar City en door het Dixie National Forest kunnen gaan. De route langs de onderkant van het park rijden we over 2 dagen in tegengestelde richting als we weer vertrekken uit Panguitch.

Zion National Park - Kolob Canyons

De Kolob Canyons zijn een serie van diepe, smalle kloven in Zion National Park. De kloven snijden door de hoge steile bergen.

De Kolob Canyons zijn te bereiken via een zijweg van Interstate 15. Het Visitors Center is direct naast de snelweg.

De verharde Kolob Canyon Road is 8 kilometer lang, brengt je langs spectaculaire kloven en rode rotsen en eindigt bij het Kolob Canyons Viewpoint.

Het uitzichtpunt op de top is te bereiken via de Timber Creek Overlook Trail. Het is ongeveer 1,6 kilometer lopen en geeft je uitzicht op de bergen van zandsteen en de Timber Creek ver daaronder. In de verte zou je zelfs een klein deel van de Grand Canyon moeten kunnen zien.

Zion National Park - Kolob Canyons
Zion National Park - Kolob Canyons

Dixie National Forest - Cedar Breaks National Monument

Een klein half uur verder ligt Cedar City. Via een afslag in deze stad hebben we het Cedar Breaks National Monument bezocht.

Deze route richting en door het Dixie National Park wordt geleidelijk aan steeds groener, totdat je in een bosrijke omgeving terecht komt. Het is nogmaals een half uur/10 kilometer omhoog rijden tot het monument.

Het Cedar Breaks National Monument is een niet heel bekend natuurverschijnsel, maar het is zeker de moeite waard tijdens je rondreis door West-Amerika.

Zion National Park - Cedar Breaks National Monument
Zion National Park - Cedar Breaks National Monument

Het is er tot 20 graden kouder dan de parken van afgelopen week. Je rijdt met de auto over een relatief vlak landschap, maar als je het wandelpad 20 meter bent opgelopen word je verrast door de enorme rotsformatie.

Na 1,6 kilometer lopen langs de klif en door de struiken kom je bij het Spectra Point. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het natuurlijke Amfitheater.

De kloof is honderden meters diep, 5 kilometer breed en de top ligt op 3 kilometer hoogte.

Bij het Spectra Point groeien de Bristlecone pile bomen. De oudsten zijn wel 1600 jaar!

Zion National Park - Bristlecone pile bomen
Zion National Park - Bristlecone pile bomen

De volgende wandelroutes zijn mogelijk bij het Cedar Breaks National Monument: Ramparts Overlook (1 mijl verder dan het Spectra Point), Sunset View Overlook en de Alpine Pond Trial.

Cedar Breaks map
Cedar Breaks map

Bryce Canyon scenic drive - Fairyland Point

's Avonds hebben we de zonsondergang bekeken vanaf het Fairyland Point. Dit is het noordelijkste punt van de wandelroutes van Bryce Canyon.

Op andere websites lazen we dat dit een goede locatie moest zijn, maar de zon gaat in je rug achter het bos onder. Een kleine tegenvaller dus.

Dit is de eerste kennismaking met Bryce Canyon. Vanaf Fairyland Point heb je wel een mooi uitzicht met zogenoemde Hoodoos vlak bij.

Bryce Canyon - Fairyland Point
Bryce Canyon - Fairyland Point

Hoodoos - pilaren van steen

Hoodoos zijn een soort metershoge pilaren van steen. Hoodoos groeien niet, maar worden geslepen uit kliffen.

Door erosie ontstaan dunne muren van steen. Deze muren heten 'fines'.

Weer en wind veroorzaken scheuren in deze muren, waardoor er gaten ontstaan. Dit zijn 'windows'.

Wanneer de top boven de gaten instort, ontstaan er pilaren. Regen schuurt deze pilaren verder en zo ontstaan 'hoodoos'.

Sneeuw en regen zorgen voor verdere erosie, waardoor bestaande hoodoos hoopjes klei worden, en nieuwe hoodoos gemaakt worden uit de rotsen.

Hotel - The Panguitch House in Panguitch

We hebben overnachten in The Panguitch House in Panguitch. Dit is een bed-and-breakfast en geen hotel. In en om de vrijstaande woning zijn ongeveer 10 kamers beschikbaar voor gasten. De kamers zijn erg ruim en komen overeen met die van een hotel. Het ontbijt wordt persoonlijk gemaakt door de eigenaresse.

The Panguitch House in Panguitch
The Panguitch House in Panguitch

Route

Van Hurricane, via Kolob Canyons en Dixie National Forest naar Panguitch
Van Hurricane, via Kolob Canyons en Dixie National Forest naar Panguitch

 

« dag 9 | dag 11 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Zion National Park en Cedar Breaks'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Zion National Park (noord) met Kolob Canyons, en het amfitheater Cedar Breaks National Monument, Bristlecone piles en hoodoos bekijken.


Over de auteur van 'Zion National Park en Cedar Breaks'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.