Booking.com

Dag 5: Yosemite Park (deel 3) via de Tioga Road

Op dag 5 van de rondreis West-Amerika bekijken we wederom een groot deel van het Yosemite Park. De bezienswaardigheden zijn nu weer anders dan wat we al gezien hebben.

De reistijd van El Portal naar Mammoth Lake is ongeveer 2,5 uur zonder stops. Wij onderbreken deze rit over de Tioga Road, om onderweg de indrukwekkende natuur te bekijken en wandelingen te maken.

Yosemite Park - Tuolumne Grove

Na een half uur rijden over de bergpas komen we bij de Tuolumne Grove.

Dit is een bos met enorm hoge bomen van duizenden jaren oud. De 1,6 kilometer lange route door het bos gaat 400 meter omhoog.

In het oude bos staan een aantal gigantische sequoia bomen. Ook heeft men eind 19e eeuw een tunnel gemaakt door één van de dode bomen.

Over de route langs de sequoia's gingen vroeger goudzoekers en later de eerste toeristen naar Yosemite Valley. Vuur is belangrijk voor het voortbestaan van deze bomen, omdat hierdoor de natuur op de grond weer beter tot stand kan komen.

Yosemite Park - Tuolumne Grove
Yosemite Park - Tuolumne Grove

Yosemite Park - Olmsted Point

Na 45 minuten rijden is Olmsted Point het volgende uitzichtpunt. Dit is één van de mooiste uitzichtpunten op dit stuk van de route.

Vanaf hier is de Half Dome weer te zien, maar dan van de andere kant. De hele omgeving bestaat uit witgekleurde stenen en bergen, iets wat je nog niet eerder gezien hebt tijdens je rondreis door het westen van Amerika.

Yosemite Park - Olmsted Point
Yosemite Park - Olmsted Point

Yosemite Park - Tenaya Lake

Een klein stukje verderop langs de Tioga Road is het Tenaya Lake. Dit is één van grootste en mooiste meren van Yosemite Park.

Het meer ligt pal naast de weg. Stop niet direct bij de eerste parkeerplaats, want verderop is het veel rustiger.

Bij Tenaya Lake hebben we rond het middaguur geluncht aan de waterkant.

Yosemite Park - Tenaya Lake
Yosemite Park - Tenaya Lake

Yosemite Park - Tuolemne Meadows

Tuolemne Meadows is een grote weide waar door de Tuolemne River stroomt. In feite is dit een beek die vanaf de weg nagenoeg niet te zien is.

Yosemite Park - Tuolemne Meadows
Yosemite Park - Tuolemne Meadows

Route naar Lee Vining

We rijden het Yosemite Park uit en vervolgen onze weg naar Lee Vining.

De route is erg mooi, met in het begin veel kampeerplaatsen, beekjes en meren aan weerzijden. Een tiental minuten later rijdt je langs de bergwand met een geweldig uitzicht over de kloof.

Tufa's in Mono Lake

Vlak voor Lee Vining slaan we rechtsaf naar South Tufa. Je komt ineens op een uitgestrekte vlakte waar je tientallen kilometers weg kunt kijken over het Mono Lake, met aan alle kanten hoge bergtoppen.

Mono Lake is een 'oase in de woestijn', een groot meer omringd door bergen. In het meer staan zogenoemde Tufa's.

Tufa's zijn stenen pilaren die onder water gevormd zijn, toen het water nog hoog stond. Nu zijn ze opgedroogd, maar nog steeds niet heel stevig.

Het Mono Lake is bijna 3 miljoen jaar oud, maar is in één mensenleven bijna verdwenen. De stad Los Angeles tapt namelijk water af van de rivieren die naar het meer stromen.

De wandeling langs het strand en de Tufa's duurt ongeveer een half uur en kost slechts 3 dollar per persoon.

Tufa's in Mono Lake
Tufa's in Mono Lake

Hotel - Quality Inn Ski Resort in Mammoth Lakes

Ons hotel Quality Inn Ski Resort is in Mammoth Lakes. Dit is een toeristisch dorp gericht op wintersporters, want het is een populair skigebied in de winter.

Het is een redelijk grote plaats met veel hotels en alles wat je als vakantieganger nodig hebt.

Uiteraard kun je er ook, tijdens je vakantie in Amerika, in de zomer overnachten.

Quality Inn Ski Resort in Mammoth Lakes
Quality Inn Ski Resort in Mammoth Lakes

Route

Van El Portal, door Yosemite Park naar Mammoth Lakes
Van El Portal, door Yosemite Park naar Mammoth Lakes

 

« dag 4 | dag 6 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Yosemite Park via de Tioga Road'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Via Tioga Road door Yosemite Park: Tuolumne Grove (hoge bomen), Olmsted Point (uitzichtpunt), Tenaya Lake (meer) en Tufa's in Mono Lake.


Over de auteur van 'Yosemite Park via de Tioga Road'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.