Corendon

Dag 16: Los Angeles

Los Angeles is vandaag het eindstation waar veel te zien is. De rit naar de derde grote stad van onze rondreis door West-Amerika duurt 4,5 uur. Daarom zijn we 's ochtends op tijd vertrokken.

Het openbaar vervoer van Los Angeles is niet heel goed geregeld. De bezienswaardigheden zijn veelal het beste per auto te bezoeken. Hierdoor is het erg druk op de wegen in de stad.

Hollywood Sign - letters op de heuvel

Het bekende Hollywood Sign moet natuurlijk op de foto gezet worden, tijdens je rondreis door het westen van Amerika. De enorme witte letters vallen goed op tegen het groen en bruin van Mount Lee.

Uitzicht op het Hollywood Sign heb je vanaf veel plekken in de stad. Wij hebben foto's genomen vanaf het Griffith Observatory en vanaf de kruising Hollywood Boulevard/Highland Avenue.

Stop niet langs de straat voor een foto en parkeer je auto niet zomaar ergens, want de lokale bevolking laat snel bekeuringen uitdelen.

Griffith Observatory en Hollywood Sign in het Griffith Park

We zijn rechtstreeks vanuit Lake Havasu City naar het hotel gereden met de auto. Van daaruit zijn we met Uber naar het Griffith Observatory gegaan.

Het Griffith Observatory biedt een goed zicht op het Hollywood Sign en de stad Los Angeles. Het is een sterrenwacht op een heuvel in het Griffith Park, en de toegang is gratis.

Griffith Observatory
Griffith Observatory

Parkeren is er ook gratis, maar in het weekend of tijdens feestdagen kan het snel vol zijn. Er zijn vanaf Los Feliz Boulevard meerdere toegangswegen tot het park.

In het Griffith Park kun je van alles doen; van wandelingen en paardrijden tot de Los Angeles Zoo bezoeken.

Hollywood Sign vanaf het Griffith Observatory
Hollywood Sign vanaf het Griffith Observatory

Hollywood Boulevard - Walk of Fame, Chinese Theater, Hollywood Sign

Vanaf het Griffith Observatory zijn we weer met Uber naar Hollywood Boulevard gegaan.

De bekende Walk of Fame is op de Hollywood Boulevard. Aan weerskanten van de straat kan je op zoek gaan naar de ster van je favoriete beroemdheden.

Hollywood Walk of Fame
Hollywood Walk of Fame

Daarnaast kun je bij het Chinese Theater proberen welke beroemde handen het best overeenkomen met die van jou. Vroeger werden hier de Oscars uitgereikt.

Hollywood Chinese Theater
Hollywood Chinese Theater

Ook heb je vanaf Hollywood Boulevard zicht op het Hollywood Sign. Ga hiervoor naar de tweede of derde verdieping van het grote winkelcentrum op de hoek met Highland Avenue.

Hollywood Sign vanaf de Hollywood Boulevard
Hollywood Sign vanaf de Hollywood Boulevard

Hotel - Comfort Inn Near Old Town Pasadena in Los Angeles

Het hotel, Comfort Inn Near Old Town Pasadena, ligt een stukje buiten het echte centrum van Los Angeles. Hierdoor is het ook iets goedkoper dan wanneer we een hotel in de buurt van de boulevard boeken. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen en de kamer is erg netjes.

Confort Inn Near Old Town Pasadena in Los Angeles
Confort Inn Near Old Town Pasadena in Los Angeles

Route

Van Lake Havasu City naar Los Angeles
Van Lake Havasu City naar Los Angeles

 

« dag 15 | dag 17 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Los Angeles, Hollywood Sign, Walk of Fame'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

In de stad Los Angeles de letters van het Hollywood Sign fotograferen, over de Walk of Fame lopen en het Chinese Theater bekijken.


Over de auteur van 'Los Angeles, Hollywood Sign, Walk of Fame'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.