Suntip

Dag 3: Yosemite Park (deel 1)

Op de derde dag van onze rondreis door het westen van Amerika verlaten we de grote stad en vertrekken we naar Yosemite Park.

De huurauto ophalen

Allereerst halen we vandaag de huurauto van SunnyCars op. Let daarbij op een aantal belangrijke zaken, zoals schade, verzekering, soort brandstof, de autopapieren en meer.

De ANWB heeft handige tips die je kan helpen bij het huren van een auto. Ook de verkeersregels in Amerika worden daar kort uitgelegd, want deze zijn iets anders dan in Europa.

Boodschappen bij de Walmart

Voor de eerste lange reis gaan we boodschappen doen bij de Walmart die op de route ligt.

We hebben een eenvoudige koelbox van piepschuim aangeschaft, waarin we onderweg het eten en drinken koel kunnen houden. Bij alle tankstations en hotels kun je deze vullen met ijsklontjes. Het ijs en het smeltwater blijven wel 2 dagen koud!

Op weg naar Yosemite Park

De autorit van San Francisco naar Yosemite National Park is meteen de langste rit van de vakantie. Dit is niet zo erg, want nu ben je nog uitgerust en gemotiveerd.

De eerste 2 uur rijd je op een drukke snelweg. Daarna wordt het rustiger en heuvelachtiger. De totale autorit, via Oakhurst, duurt ongeveer 6 uur.

Oakhurst

Oakhurst ligt vlak voor de ingang van het Yosemite Park. Het is erg toeristisch met veel winkels, restaurants en hotels. We hebben, vanwege Glacier Point, ervoor gekozen om via dit dorp het park binnen te rijden.

Tolpoortjes en de parkenpas

Bij de ingang van het Yosemite Park staan tolpoortjes, waar we de nationale parkenpas van Amerika hebben gekocht (American the beautiful). Je doet er verstandig aan om een jaarpas te kopen, want deze kun je tonen bij de vele parken die je waarschijnlijk gaat bezoeken tijdens je reis door het westen van Amerika.

Yosemite Park - Washburn Point en Glacier Point

Washburn Point is het eerste uitzichtpunt, maar vanaf Glacier Point is nagenoeg hetzelfde te zien.

Yosemite Park - Washburn Point
Yosemite Park - Washburn Point

Glacier Point is dus de volgende halte. Dit is een fotowaardig uitzichtpunt over ongeveer een kwart van het hele park. Direct beneden je is een zeer diepe vallei en voor je zijn meerdere bergtoppen van 2 tot 3 km hoog, waaronder de bekende Half Dome.

In de verte kun je twee grote watervallen zien, waarvan we de kleinste morgen zullen gaan bezoeken.

Yosemite Park - Glacier Point
Yosemite Park - Glacier Point

Yosemite Park - Tunnel View

Op de weg naar ons hotel in El Portal rijden we door een tunnel. Direct na de tunnel is wederom een mooi uitzichtpunt, namelijk Tunnel View. Hier ben je al veel lager en kijk je door de vallei tussen de bergen door.

Yosemite Park - Tunnel View
Yosemite Park - Tunnel View

Hotel - Yosemite View Lodge in El Portal

Overnachten in Yosemite Park hebben we gedaan bij Yosemite View Lodge in El Portal. Dit is een goed verzorgd vakantiepark met 10 gebouwen met elk 3 verdiepingen. Er zijn een paar restaurants, een winkeltje en zwembaden. Yosemite View Lodge is de dichtstbijzijnde accommodatie buiten het natuurpark en daardoor betaalbaar.

Yosemite View Lodge in El Portal
Yosemite View Lodge in El Portal

Route

Van San Francisco naar Yosemite Park en Glacier Point
Van San Francisco naar Yosemite Park en Glacier Point
Van Glacier Point naar El Portal
Van Glacier Point naar El Portal

 

« dag 2 | dag 4 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Yosemite Park en Glacier Point'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Huurauto ophalen en de nationale parkenpas kopen. Uitzichtpunten Washburn Point en Glacier Point in het Yosemite Park bekijken.


Over de auteur van 'Yosemite Park en Glacier Point'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.