Dag 15: Route 66

Route 66 is de bekendste weg in de Verenigde Staten. Deze highway rijden we vandaag voor een deel, en bekijken alle aanliggende dorpjes en bezienswaardigheden.

Ondertussen hebben we de mooiste kloven van West-Amerika gezien, met de Grand Canyon als afsluiter. Vanaf vandaag gaan we weer andere dingen bekijken, waardoor de rondreis in West-Amerika afwisselend blijft.

Vanaf het dorp Valle bij de Grand Canyon rijden we richting het zuidwesten naar Lake Havasu City. De rechtstreekse route gaat een klein deel over Route 66, maar omdat we er vandaag tijd voor hebben, pakken we een groter deel van deze bekende highway mee.

Route 66

Bij Seligman slaan we rechtsaf naar de plaatsen Hackberry en Kingman. Dit zijn stuk voor stuk leuke historische plaatsen.

Seligman is een 100 jaar oud dorpje met één erg toeristische weg met veel souvenirwinkeltjes die in het teken staan van Route 66.

Route 66 - Seligman
Route 66 - Seligman

Hackberry is een erg klein en historisch gehucht aan Route 66. Stop hier bij het voormalig tankstation en loop even 10 minuten rond tussen de oude auto's en een authentieke autogarage.

Route 66 - Hackberry
Route 66 - Hackberry

Kingman is een moderne stad langs Route 66. De stad heeft zijn bestaan te danken aan de spoorlijn die er langs gaat. Locomotive Park is een museum over de stoomlocomotief, met een trein uit 1928.

Route 66 logo op de weg

Het Route 66 logo op de weg is niet eenvoudig te vinden, alhoewel er meerdere te vinden zouden moeten zijn.

Wij zijn op de foto gegaan met het Route 66 sign even buiten Kingman, enkele kilometers van de snelweg, richting Oatman.

Route 66 logo op de weg
Route 66 logo op de weg

Hotel - Quality Inn in Lake Havasu City

Ons hotel Quality Inn & Suites is in Lake Havasu City. Dit is een grote toeristische stad aan het meer Lake Havasu. Voor ons is het een tussenstop op weg naar Los Angeles.

Quality Inn & Suites in Lake Havasu City
Quality Inn & Suites in Lake Havasu City

Het is extreem warm in Lake Havasu City (40 graden), dus we hebben de rest van de middag aan het zwembad gelegen.

De stad is erg modern en netjes, en volgens de brochure zijn er wel 150 dingen te doen in en rondom het meer.

London Bridge in Lake Havasu City

's Avonds hebben we een wandeling gemaakt naar de London Bridge in Lake Havasu City.

De London Bridge is een verlichte brug met eronder een gezellige kade. Er zijn veel leuke restaurants langs de Colorado Rivier.

London  Bridge in Lake Havasu City
London Bridge in Lake Havasu City

Route

Van Valle, over Route 66 naar Lake Havasu City
Van Valle, over Route 66 naar Lake Havasu City

 

« dag 14 | dag 16 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Route 66, het logo en Hackberry'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De highway Route 66 rijden en op de foto met het Route 66-logo. Ook de historische dorpjes Seligman en Hackberry bezoeken langs de route.


Over de auteur van 'Route 66, het logo en Hackberry'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.