Dag 1: aankomst in San Francisco

De rondreis door West-Amerika begint met de heenreis naar de Verenigde Staten. De vlucht van Amsterdam naar San Francisco duurt 11 uur en je gaat 9 uur terug in de tijd.

Tijdens deze lange vlucht kun je je in het vliegtuig vermaken met redelijk recente films, spelletjes, muziek en meer. KLM verzorgt het eten en drinken gratis.

Om bij Schiphol te komen, hebben we goedkope treinkaartjes via Vakantieveiling.nl gekocht.

Vlucht Amsterdam naar San Francisco
Vlucht Amsterdam naar San Francisco

Om 14.35 uur landen we op San Francisco International Airport (SFO). De koffers hadden we al binnen 10 minuten.

Bij de internationale terminal mag je geen voedsel het land mee in nemen, vanwege het mogelijk meedragen van ziektes. Wij hadden een appel bij ons en moesten deze inleveren voordat we verder konden.

Met Uber naar het hotel

Met Uber zijn we naar het hotel gebracht. Op de 3e verdieping van de internationale terminal kun je je laten oppikken. Volg de borden 'app pick up'.

Hotel - Harbour Court Hotel in San Francisco

Om ongeveer 14:00 uur komen we aan bij het Harbour Court Hotel in San Fransisco. Eigenlijk is het 23:00 uur Nederlandse tijd, maar als je direct gaat slapen duurt de jetlag nog langer.

Harbour Court Hotel in San Francisco
Harbour Court Hotel in San Francisco

Chinatown en Union Square

Na een korte powernap zijn we naar Chinatown en Union Square gelopen. Chinatown heeft veel souvenirwinkels. Ook ligt er relatief veel vuil op straat in vergelijking met de rest van de stad.

Chinatown in San Francisco
Chinatown in San Francisco

Lombart Street in San Francisco (kronkel weg)

De volgende beroemde bezienswaardigheid in San Francisco is de kronkel weg. Lombart Street is een stijle kronkelende weg door een mooie bloementuin.

Lombart Street in San Francisco
Lombart Street in San Francisco

Bay Bridge in San Francisco

Er zijn hoge kantoren en weinig restaurants in de binnenstad. De straten dieper de stad in zijn behoorlijk stijl. De Bay Bridge is s'avonds mooi verlicht.

Bay Bridge in San Francisco
Bay Bridge in San Francisco

San Francisco is een erg toeristische stad en daardoor behoorlijk duur. We verblijven er twee nachten om bij te komen van de reis en de stad de volgende dag goed te bekijken.

 

dag 2 »
Gepubliceerd op: 23-09-2019 | Bijgewerkt op: 04-10-2021 | Door:

Deel 'Rondreis West-Amerika: van Amsterdam naar San-Francisco'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De rondreis West-Amerika begint met de heenreis naar de Verenigde Staten. De vlucht van Amsterdam naar San Francisco duurt 11 uur en gaat 9 uur terug in de tijd.