CheapTickets

Dag 4: Yosemite Park (deel 2)

Op dag 4 van onze vakantie in Amerika hoeven we niet ver te reizen, en gaan we de vallei van het Yosemite National Park in. Gisteren hebben vanaf Glacier Point nog neergekeken op deze vallei.

Yosemite Park - Bridalveil Fall

Op 20 minuten rijden van het hotel is de Bridalveil Fall onze eerste stop. Na ongeveer 400 meter wandelen kom je onderaan de waterval.

Yosemite Park - Bridalveil Fall
Yosemite Park - Bridalveil Fall

Yosemite Park - Upper Yosemite Fall en Lower Yosemite Fall

Vervolgens hebben we de auto geparkeerd bij het Yosemite Valley Visitor Center. Vanuit daar rijden er gratis shuttlebussen langs de verschillende bezienswaardigheden.

Yosemite Park map
Yosemite Park map

De bekende watervallen Upper Yosemite Fall en Lower Yosemite Fall zijn lopend te bekijken.

De Lower Yosemite Fall (97 meter hoog) is ongeveer 400 meter wandelen. Je komt dan eveneens onderaan de waterval uit en kunt over de rotsen dichterbij komen.

Yosemite Park - Lower Yosemite Fall
Yosemite Park - Lower Yosemite Fall

De Upper Yosemite Fall (436 meter hoog) is van grotere afstand te zien als je de route 200 meter vervolgt, en bij de voetgangersrotonde achterom kijkt. Er is ook een wandelroute naar de waterval, maar deze extra kilometers hebben we niet gelopen.

Yosemite Park - Upper Yosemite Fall
Yosemite Park - Upper Yosemite Fall

Yosemite Park - Mist Trial, Vernal Fall Bridge en Vernal Fall

Vernal Fall is de volgende waterval in onze rondreis door Amerika. Bij busstop 16 begint de steile wandeling met de naam 'Mist Trial'.

Na 1,3 kilometer bereik je de Vernal Fall Bridge. Op deze brug sta je boven een kolkende rivier en zie je de Vernal Fall voor het eerst.

Loop vervolgens nog 400 meter omhoog om aan de voet van de brede waterval (97 meter hoog) te komen. De Vernal Fall is een redelijke steile wandeling, maar is zeker de moeite waard.

Yosemite Park - Vernal Fall
Yosemite Park - Vernal Fall

Nog hogerop is de Nevada Fall, maar deze looproute is erg steil en zwaar, en hebben we overgeslagen.

Onderaan de wandeltocht hebben we onze voeten laten afkoelen in de ijskoude beek, waarna we de shuttlebus naar busstop 17 hebben genomen.

Yosemite Park - Mirror Lake

Mirror Lake is de volgende halte tijdens onze vakantie door Yosemite Park. Er is een vlakke, kortere route over de weg en een langere route door het bos naar de vijver.

Mirror Lake bestaat in de zomer uit kleine vijvers met koud water. Een beekje loopt door de vijvertjes, waarin een natuurlijke dam het water enigszins tegenhoudt.

Yosemite Park - Mirror Lake
Yosemite Park - Mirror Lake

Route

Van El Portal naar Yosemite Valley
Van El Portal naar Yosemite Valley
« dag 3 | dag 5 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Bridalveil Fall en Lower Yosemite Fall'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

In het Yosemite Park de watervallen Bridalveil Fall, Lower Yosemite Fall en de Vernal Fall bekijken. Wandel ook naar Mirror Lake.


Over de auteur van 'Bridalveil Fall en Lower Yosemite Fall'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.