Dag 14: helikoptervlucht Grand Canyon (deel 2)

Gisteren hebben we het eerste deel, de Desert View Drive, van de Grand Canyon bekeken. Vandaag bekijken we deel twee; het deel dat met shuttlebussen bereikbaar is. Dit is de Grand Canyon Hermits Rest route. Ook is vandaag de helikoptervlucht over de Grand Canyon!

De Grand Canyon is zo groot en staat op de wensenlijst van iedereen die een rondreis West-Amerika maakt.

4 routes Grand Canyon

Er zijn 4 routes bij de Grand Canyon die je per shuttlebus kunt afleggen:

 • Hermits Rest route (rood): dit is de route langs de westzijde van het bezoekerscentrum. De Hermits Rest route heeft 9 stops tot het eindpunt. De terugweg zijn er 4 stops.
 • Kaibab/Rim route (oranje): dit is de route langs de oostzijde van het bezoekerscentrum. De Kaibab/Rim route heeft 4 stops richting het oosten, en 3 stops richting het oosten.
 • Village route (blauw): dit is de route door het dorp. De shuttle bus gaat langs alle hotels, restaurants, winkeltjes en dergelijke. De blauwe route gaat niet langs uitzichtpunten.
 • Tusayan route (paars): dit is de route van het dorp Tusayan naar het Visitor Center. Tusayan is een toeristisch dorpje van hotels, restaurants en winkels. Wanneer het erg druk is in het park, kun je de auto in het nabijgelegen dorp parkeren en verder reizen met de shuttle bus. De paarse route gaat niet langs uitzichtpunten.

De shuttlebussen rijden om de 10-15 minuten. Je kan gratis op- en afstappen.

Grand Canyon map
Grand Canyon map

Helikoptervlucht over de Grand Canyon

's Ochtends hebben we eerst de helikoptervlucht over de Grand Canyon gepland. Papillon Grand Canyon Helikopters is het grootste en meest ervaren bedrijf voor het vliegen over de Grand Canyon.

Je moet je reservering minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bevestigen. De vlucht over de Grand Canyon duurt 30 minuten en je moet een half uur voor aanvang inchecken.

Concreet vlieg je een kwartier heen en terug, en een kwartier boven de kloof. De vlucht gaat één keer naar de overkant en terug.

Foto's maken gaat niet heel makkelijk, vooral als je in het midden zit. Ook schittert de reflectie van het raam in je foto's. Onderweg krijg je een koptelefoon op met Nederlandstalige uitleg over de geschiedenis van de kloof.

De helikopter vliegt over de Noord Canyon, Zuid Rim en Dragon Corridor. Uiteraard zie je een groot deel van het landschap eromheen. Een geweldige ervaring!

Grand Canyon helikoptervlucht
Grand Canyon helikoptervlucht

Grand Canyon Hermits Rest route

's Middags bekijken we alle uitzichtpunten aan de Hermits Rest Route (rood).

De oranje route ten oosten van het bezoekerscentrum hebben we gisteren al grotendeels gezien. Daarom rijden we nu de rode route langs de westkant.

Bezienswaardigheden Grand Canyon Hermits Rest route (rood):

 • Trailview Overlook
 • Maricopa Point
 • Powell Point
 • Hopi Point
 • Mohave Point
 • The Abyss
 • Monument  Creek Vista
 • Pima Point
 • Hermits Rest

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Trailview Overlook

Trailview Overlook is het eerste uitzichtpunt op weg naar Hermits Rest. Je hebt uitzicht op de Bright Angel Trial.

Grand Canyon - Trailview Overlook
Grand Canyon - Trailview Overlook

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Maricopa Point

Vanaf het Maricopa Point heb je wederom een goed uitzicht op de Grand Canyon. Ook zou er een oude kopermijn te zien moeten zijn.

Grand Canyon - Maricopa Point
Grand Canyon - Maricopa Point

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Powell Point

Powell Point is vernoemd naar John Wesley Powell. Hij was leider van de eerste gedocumenteerde expeditie door de Grand Canyon. Er is op deze plek zelfs een monument voor hem gebouwd.

Het volgende uitzichtpunt is slechts 500 meter lopen, dus hebben we dit deel van de Rim Trail wandelroute even te voet gedaan.

Grand Canyon - Powell Point
Grand Canyon - Powell Point

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Hopi Point

Hopi Point is volgens ons één van de mooiste uitzichtpunten van de rode route. Vanaf hier kunt je het kolkende water van de Colorado Rivier zien stromen.

Grand Canyon - Hopi Point
Grand Canyon - Hopi Point

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Mohave Point

Mohave Point is bereikbaar via een onverhard pad en is minder goed te doen voor mindervalide mensen.

Wederom zie je de rivier de Grand Canyon uitslijpen. Wat opvalt is dat je hier, voor het hek, dicht aan de steile afgrond kan staan.

Grand Canyon - Mohave Point
Grand Canyon - Mohave Point

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - The Abyss

Bij The Abyss kijk je tegen Mount Trumbull aan. Deze rotsformatie laat je 6 lagen zien, die in 70 miljoen jaar zijn ontstaan door het al dan niet terugtrekken van de zee.

Vanaf The Abyss heb je uitzicht op bergen van waaruit 500 000 jaar geleden lava stroomde. Toen het in contact kwam met het rivierwater, stolde het gesteente en werden natuurlijke dammen gebouwd.

Grand Canyon - The Abyss
Grand Canyon - The Abyss

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Monument Creek Vista

Monument Creek Vista is nogmaals een geweldig uitzicht over de Grand Canyon.

Grand Canyon - Monument Creek Vista
Grand Canyon - Monument Creek Vista

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Pima Point

Er is bij Pima Point een informatiebord met uitleg over de grondlagen van de Grand Canyon.

Diep in de kloof werd in 1912 Hermit Camp gebouwd om de tolweg te omzeilen. Er stonden 11 gebouwtjes, waarvan de overblijfselen te zien moeten zijn.

Grand Canyon - Pima Point
Grand Canyon - Pima Point

Grand Canyon Hermits Rest route (rood) - Hermits Rest

Hermits Rest is het laatste uitzichtpunt van de rode route. Het rustpunt bestaat al sinds 1914 en heeft nu een winkeltje, toiletten en waterpunten.

Hier kan je even uitrusten van de tour en genieten van het uitzicht. Bomen belemmeren het uitzicht wel enigszins.

Grand Canyon - Hermits Rest
Grand Canyon - Hermits Rest

Grand Canyon wandelingen

De wandelroutes van de Grand Canyon zijn van het ene uitzichtpunt naar het andere. De wandelpaden gaan een tiental meter onder de rand langs.

Route

Grand Canyon uitzichtpunten Hermits Rest route
Grand Canyon uitzichtpunten Hermits Rest route

 

« dag 13 | dag 15 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Helikoptervlucht over de Grand Canyon'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Helikoptervlucht over de Grand Canyon. Met gratis shuttlebussen uitzichtpunten langs de Grand Canyon Hermits Rest route bekijken.


Over de auteur van 'Helikoptervlucht over de Grand Canyon'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.