Dag 18: Solvang, Morro Bay, San Simeon

San Simeon is na 4 uur rijden een tussenstop, waar we overnachten. Op dag 18 van onze rondreis door West-Amerika rijden we van Los Angeles weer richting San Francisco.

Solvang

De weg gaat grotendeels langs de kust met af en toe uitzicht op de zee. Verder valt er weinig te doen of te zien onderweg.

De stad Solvang ligt een stukje landinwaarts, na 2,5 uur rijden. Ooit is dit dorp door Denen opgericht, en het lijkt dan ook alsof je in Denemarken bent.

Dit is onze eerste stop waar we gaan lunchen. Er zijn ruim voldoende restaurantjes aanwezig in de gezellige straatjes. Ook zijn er opvallend veel wijnproeverijen.

Solvang
Solvang

Morro Bay

In de stad Morro Bay maken we een wandeling over het strand, de Morro Bay City Beach. Na wederom een uur in de auto is de frisse zeelucht lekker.

De plaats staat bekend om de enorme rots in de zee, genaamd Morro Rock. Deze ligt vlak bij het strand en is niet te missen.

Aan de kade zijn diverse vissersbedrijven en pieren waaraan boten liggen. In de zee hebben we op enkele meters ook zeehonden zien zwemmen.

Morro Bay - Morro Rock
Morro Bay - Morro Rock

Zeeolifanten in San Simeon

12 kilometer ten noorden van San Simeon ligt een grote groep zeeolifanten (elephant seal) op het strand.

Op de kaart is het moeilijk vindbaar, maar het wordt wel aangegeven met de borden 'Elephant seal viewing area'. De grote parkeerplaats is vrij toegankelijk en ligt pal naast Highway 1.

Zeeolifanten in San Simeon
Zeeolifanten in San Simeon

Hotel - Quality Inn in San Simeon

We overnachten in het Quality Inn near Hearst Castle in San Simeon. Deze stad ligt ook aan de Grote Oceaan, op een half uurtje van Morro Bay.

In San Simeon zelf is verder niet heel veel te beleven.

Quality Inn in San Simeon
Quality Inn in San Simeon

Route

Van Los Angeles, via Solvang en Morro Bay naar San Simeon
Van Los Angeles, via Solvang en Morro Bay naar San Simeon

 

« dag 17 | dag 19 »
Datum gepubliceerd: 23-09-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Deel 'Solvang, Morro Bay en San Simeon'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Op de route langs de westkust van Amerika langs de Deense stad Solvang, de Morro Rock in Morro Bay en de zeeolifanten in San Simeon.


Over de auteur van 'Solvang, Morro Bay en San Simeon'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. In september 2019 heb ik drie weken een rondreis door West-Amerika gemaakt met mijn vriendin, en alles wat ik gezien heb staat op deze website. Omdat er rondom zo'n rondreis veel te regelen valt, heb ik exact beschreven wat je moet regelen, welke route we gereden hebben en in welke hotels we overnachtten.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.